MEREVEDÉSI ZAVAR – OKOK, DIAGNÓZIS ÉS KEZELÉS

Becslések szerint minden 40 év felett minden második férfi merevedési zavarban. Douglas Whitehead New York-i urológus szerint „Igazi tragédia, hogy a férfiaknak 90%-a feleslegesen szenved.”

Az impotencia vagy merevedési zavar az erekció elérésére és fenntartására való képtelenség, amely befolyásolja a szexuális aktivitást és a kielégülést. Az impotencia különbözik a többi szexuális problémától, például a nemi vágy vagy libidó elvesztésétől, a korai vagy gyors magömléstől, a késleltetett magömléstől, az ejakuláció hiányától és az orgazmus rendellenességektől. Az impotencia leggyakrabban a 65 év feletti férfiak esetén fordul elő, befolyásolva a kapcsolatukat a partnerükkel, a családdal, a munkahelyi és a társadalmi környezettel. Fiatalabb férfiak esetén is számos tényező miatt előfordulhat, ilyenek a dohányzás, a túlzott alkoholfogyasztás, a magas koleszterinszint, bizonyos gyógyszerek szedése, az elhízás vagy a testmozgás hiánya.

A MEREVEDÉSI ZAVAR OKAI

Itt mindent megtudhat a potencianövelő tablettákról!

Akár merevedési problémái vannak, akár javítani szeretne a szexuális teljesítményén, esetleg megújult erővel szeretné meglepni a partnerét, a legtöbb esetben potencianövelő tablettákért fog nyúlni. A merevedési zavart számos tényező okozhatja:

 • Pszichológiai
 • Érrendszeri
 • Prosztata megbetegedés
 • Idegrendszeri
 • Hormonális
 • Gyógyszerszedés

A tudományos kutatások kimutatták, hogy a merevedési zavart 85%-ban fizikai tényezők okozták. Ilyen orvosi problémák lehetnek a: a véredényeken keresztüli véráramlás rendellenessége vagy a prosztata megbetegedési sokkal gyakoribb okok, mint a pszichológiai tényezők. A maradék 15%-ban viszont pszichológiai tényezők okozzák a merevedési zavart, bizonyos esetekben pedig a fizikai és a pszichológiai okok kombinációja.

Az impotencia leggyakoribb okai, amelyek potencianövelő tabletták szedését vagy a tünetek csökkentését igénylik, a következők lehetnek:

1.Cukorbetegség

A cukorbetegségben szenvedő férfiak esetén fokozott a merevedési zavar, azaz az impotencia kialakulásának kockázata. Az érrendszeri problémák és az idegkárosodás gyakori szövődmények cukorbetegség esetén. A károsodott idegek és véredények a péniszben merevedési zavart okozhatnak. A cukorbetegség a szívbetegséggel és a krónikus vesebetegséggel is összefügg, amelyek szintén kockázati tényezők lehetnek az merevedési zavar kialakulásában. Ha a merevedési zavart cukorbetegség okozta, az orvosok határozottan a természetes összetételű potencianövelő tabletták (például REGEN50 STRONG™) szedését javasolják.

2. Elhízás

Az elhízás növeli a cukorbetegség, szívbetegség és impotencia kockázatát. Szánjon időt önmagára és egészségére. Konzultáljon egy táplálkozási szakemberrel, dolgozzon ki egy új diétaprogramot, és kezdjen el mozogni a testsúly csökkentése érdekében.

3. Anyagcserezavar

Az anyagcserezavar különféle orvosi betegségeket jelenthet, amelyek elhízással és visceralis zsírgyarapodással járhatnak, koleszterint és triglicerideket termelve magas vérnyomást és inzulinrezisztenciát okozva. Az anyagcserezavar az 50 év feletti férfiaknál jelentheti magas kockázati tényezőt merevedési zavar kialakulására.

4. Jóindulatú prosztata megnagyobbodás

A jóindulatú prosztata megnagyobbodás a prosztata sejtek nem-rosszindulatú megnövekedése, amelyet prosztata megnagyobbodásnak is nevezünk. A jóindulatú prosztata megnagyobbodás az idősebb férfiak körében a leggyakoribb, 40 éves kor felett a férfiak 80%-át érinti, a 80 évesnél idősebb férfiaknak pedig 95%-át. A betegség kezelésére alkalmazott gyógyszerek impotenciát, azaz merevedési zavart okozhatnak. Ebben az esetben tanácsos az impotenciát hosszú távon kezelni természetes hatású tablettákkal, hogy elkerülje a prosztata megnagyobbodás elleni gyógyszerek mellékhatásait.

5. Neurogén betegségek

A központi idegrendszert érintő betegségek merevedési zavart, azaz impotenciát okozhatnak. A lista tetején a Parkinson-kór, a sclerosis multiplex vagy a stroke. Ezenkívül ebben az esetben azt tanácsoljuk, hogy hosszú távon kezelje az impotenciát a gyógynövényi hatékonyságú tablettákkal, amelyeknek nincs ellenjavallata a Parkinson-kór, a sclerosis multiplex stb. Kezelésére szolgáló gyógyszerekkel szemben.

6. Endokrin betegségek és hormonális rendellenességek.

Az impotenciát gyakran endokrin betegségek, például cukorbetegség, pajzsmirigybetegség, elhízás és csontritkulás okozzák. Az alacsony tesztoszteronszint a férfiaknál merevedési zavarhoz vezethet, ez az esetek 5%-ában fordul elő. Általában véve az alacsony tesztoszteronszint inkább a szexuális vágyat (libidót) csökkenti, sem mint impotenciát okoz. Az agyalapi mirigy rendellenességei, amelyeket a prolaktin hormon magas szintje okoz, szintén impotenciához, azaz merevedési zavarhoz vezethetnek. Általában tanácsos REGEN50 STRONG ™-ot szedni a libidó megfelelő szintjének fenntartásához .

7. Fizikai trauma és sérülés

A gerincvelő sérülése és a medencét ért trauma, például a medence törése idegkárosodást okozhat, ami impotenciát eredményez. A gerinc sérülése, a gerincdaganatok, a nyitott gerinc és a gyermekbénulás is okozhatnak impotenciát. Ebben az esetben a potencianövelő tablettákkal (pl. PDE5-gátlókkal) történő kezelés ajánlott orvosi felügyelet és konzultáció mellett.

8. Műtétek

A prosztatarák műtét (radikális prosztatektómia) károsíthatja az erekcióért felelős idegeket. A műtéti kezelés csökkentheti az impotencia kockázatát. A prosztatarák sugárkezelése is merevedést okozhat. Ezekben az esetekben ezekben az esetekben valószínű, hogy a potencianövelő tabletták nem fognak működni, és műtétre lesz szükség. Célszerű azonban kipróbálni a potencianövelő tablettákkal (például PDE5-gátlókkal) történő kezelést, orvosi felügyelet és konzultáció mellett.

9. Különböző gyógyszerek

Sok gyógyszer impotenciát okozhat. Ezen gyógyszerek közé tartozhatnak a következők:

 • magas vérnyomás elleni gyógyszerek, diuretikumok, béta-blokkolók, kalciumcsatorna-blokkolók,
 • szívbetegség, koleszterin gyógyszerek,
 • a jóindulatú prosztata megnagyobbodás elleni gyógyszerek
 • depresszió, bipoláris zavar, antidepresszánsok kezelésére használt gyógyszerek,
 • krónikus gyomorbetegségek és emésztőrendszeri rendellenességek kezelésére használt gyógyszerek,
 • hormonális rendellenességek kezelésére használt gyógyszerek,
 • kemoterápia.

Amennyiben az említett gyógyszereket vagy más gyógyszereket szed, mielőtt bármilyen potencianövelő tablettát szedne az impotencia kezelésére, javasoljuk, hogy konzultáljon orvosával, és az orvos felügyelete nélkül ne tegyen semmit. Különösen, ha a PDE5-gátlók és szívbetegségeket kezelő gyógyszerek kombinációjáról van szó. Ezekben az esetekben azonban az olyan potencianövelő tabletták használata javasolt, amelyek csak gyógynövényeket, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, mivel ezek ártalmatlanok és hatékonyak.

10. Pszichológiai okok

A pszichológiai okok, például a szorongás érzelmi és pszichológiai következményekkel járnak, amelyek impotenciához vezethetnek. A fenti okok az impotencia leggyakoribb tényezői közé tartoznak, de potencianövelő tabletták alkalmazásával kezelhetők. A stressz, még annak legegyszerűbb formájában is, befolyásolhatja a férfiak normál szexuális működését. A depresszió csökkentheti a szexuális vágyat (libidót), ami impotenciához vezet. A partnerével kapcsolatos problémák gyakran közvetlenül befolyásolják az impotenciát. Amikor az impotenciát pszichológiai tényező okozza, a potencianövelő tabletták nagyon jó megoldásnak bizonyulnak, de a merevedési zavar tartós kezeléséhez továbbra is az okot, és nem a következményt kell kiiktatni.

 

A merevedési zavar kezelése

Tudjon meg többet a merevedési zavar diagnózisáról és kezeléséről